De speciaalvoeders van Sanéqui zijn verkrijgbaar via de praktijk (telefonisch of per e-mail). Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende voeders. Heeft u vragen dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijk.

Ook voor de dieetvoeders van Sanéqui kun je bij ons terecht. De Sanéqui voeders zijn bestemd voor paarden met bepaalde aandoeningen of lichamelijke klachten. Sanéqui wordt ook ingezet bij gezonde paarden die speciale behoeftes hebben zoals drachtige merries en veulens, oudere paarden, paarden op stalrust en sportpaarden. Is je paard gezond en heeft het geen bijzondere voedingsbehoeftes dan is een speciaalvoer niet nodig.

Sanéqui voeders zijn ontwikkeld door dierenarts en voedingsdeskundige Anneke Hallebeek en uitsluitend verkrijgbaar bij dierenartsen. Meer informatie en de indicatielijst vind je op www.sanequi.com.

Voor welke aandoeningen kan Sanéqui voer ondersteuning bieden? Heeft je paard meerdere keren koliek gehad dan kan dit aanleiding zijn voor ons om eens naar het rantsoen te kijken en te beoordelen of een speciaalvoer verbetering kan geven. Sanéqui Colon en Sanéqui Motility zijn hiervoor de aangewezen producten. Ook paarden die al een aantal keer spierbevangen zijn geweest kunnen baat hebben bij verandering van het rantsoen.(Sanéqui Muscle).

Voor paarden met hoefbevangenheid is in eerste instantie een rantsoen van grofstengelig hooi, eventueel met een goed supplement met mineralen en vitaminen een goede start. Is het paard weer redelijk opgeknapt dan kan een speciaalvoer zoals Sanéqui Colon helpen om herhaling zoveel mogelijk te voorkomen.

Voor paarden die vermageren is een goed onderzoek naar de oorzaak belangrijk. Allerlei aandoeningen kunnen ten grondslag liggen aan ongewenst gewichtsverlies. Voor het weer in conditie komen kan Sanéqui Muscle worden gebruikt. Een vetrijk voer met een relatief laag gehalte aan zetmeel en suikers geeft veel "veilige" energie.

Voor senioren die vermageren is er Sanéqui Senior, dat er niet alleen voor zorgt het paard voldoende en goed verteerbare energie te geven, maar hem ook voorziet van aangepaste gehalten aan mineralen en vitaminen.

Paarden met overgewicht kun je gezond laten vermageren met Sanéqui Non-obesitas. Wij kunnen een dieet voor je samenstellen waarmee je je paard op een veilige manier kunt laten afvallen. De hoeveelheid energie is beperkt, maar je paard krijgt alle voedingsstoffen die het nodig heeft.

Voor drachtige merries en veulens tot 1 jaar is er Sanéqui Mare&Foal. Dit vetrijke voer is echt anders dan de meeste voeders op de markt en zorgt voor een gezond veulen én merrie.

Tenslotte kan Sanéqui Recovery het herstel bevorderen van ernstig zieke patiënten of patiënten die moeilijk kunnen eten of herstellende zijn van een zware operatie.

Neem contact op als je meer wilt weten over deze voeders of als je vragen hebt over de gezondheid of voeding van je paarden.

WAT ZOEKT U?

ONDERZOEKEN

Wat scheelt er met uw paard?

Ik zoek het voor u uit.

BEHANDELINGEN

Voor elke kwaal is er een remedie

Expertise mondt uit in een oplossing.

SPECIAALVOEDER

SANEQUI, voeder van de hoogste kwaliteit

Omdat uw paard het beste verdient.