Behandelingen

 • 1
 • Gewrichtsbehandelingen

 • IRAP:
  IRAP®/orthokin® is en van de nieuwste gewrichtsbehandelingen bij het paard. Bij deze behandeling wordt bloed van de patiënt zelf afgenomen. Vervolgens worden in een bepaald procedé speciale eiwitten aangemaakt. Deze therapie is gebaseerd op een verhoogde productie/ concentratie van lichaamseigen eiwitten. De procedure duurt ongeveer 24 uur voordat IRAP klaar is en levert ongeveer 6 tot 8 behandelingen speciaal voor úw paard op. De IRAP wordt op de praktijk in de vriezer bewaard.

  De standaard “startbehandeling” bestaat uit 3 tot 4 injecties in het gewricht of de peeschede met een interval van 7 dagen. De resterende dosissen worden bewaard en kunnen bij een eventuele volgende behandeling aangewend worden. Daarnaast is rust en een aangepast revalidatieprogramma noodzakelijk om tot een optimaal resultaat te komen.

  IRAP wordt meer en meer de ‘gouden standaard’ voor de behandeling van gewrichten en peesschedes. Zowel in de vroege stadia van deze problemen als in chronische gevallen, waarbij de gewoonlijke behandeling met corticosteroïden en hyaluronzuur weinig tot geen effect had, kan deze therapie een uitkomst bieden. Het is een 100% lichaamseigen "anti-inflammatoire behandeling" en een veilige en tevens effectieve manier ter behandeling van vroege stadia van gewrichtsontsteking. Er is een vermindering in gewrichtspijn en het kreupelen na behandelingen met IRAP, zonder daarbij het negatief effect van meermalige behandelingen met corticosteroïden in het gewricht te hebben.

  Opmerking hierbij is dat deze behandeling geen wonderen kan verrichten. Ieder geval moet grondig onderzocht worden door een ervaren paardendierenarts om het succes van behandeling beter te kunnen garanderen.

  VOORDELEN van behandelen met IRAP in tegenstelling tot andere medicijnen:

 • Het is een 100% lichaamseigen,veilige en effectieve manier ter behandeling van gewrichtsontsteking.
 • dopingnegatief: IRAP is geen doping en mag dus toegediend worden tijdens de sportcarrière.
 • betaalbaar: Uit één bloedafname worden gemiddeld 3-8 spuitjes gewonnen. Omgerekend per spuit is dit gemiddeld niet duurder dan de klassieke combinatie hyaluronzuur + cortisone.
WAT ZOEKT U?

ONDERZOEKEN

Wat scheelt er met uw paard?

Ik zoek het voor u uit.

BEHANDELINGEN

Voor elke kwaal is er een remedie

Expertise mondt uit in een oplossing.

SPECIAALVOEDER

SANEQUI, voeder van de hoogste kwaliteit

Omdat uw paard het beste verdient.